Τετράδιο
μαθητή/μαθήτριας
«Φυτεύω και
υιοθετώ ένα δέντρο»

Στη σελίδα αυτή παρουσιάζονται οι δραστηριότητες που περιέχονται στο τετράδιο εργασίας για τη μαθήτρια / το μαθητή, όλα εκείνα δηλαδή τα σημεία της παρουσίασης που φέρουν την ένδειξη Δραστηριότητα και καλούν τα παιδιά να κάνουν κάτι.
Το τετράδιο εργασίας μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ , να το τυπώσετε και να το δώσετε στα παιδιά για να συμπληρώνουν τις Δραστηριότητες. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει και ως αποθετήριο της δουλειάς των παιδιών.
Ήρθαν τα δέντρα που θα φυτέψουμε!
Τα δέντρα μας είναι:

Εμείς και τα δέντρα μας!
Κολλάμε φωτογραφικά στιγμιότυπα
από τη στιγμή της πρώτης μας συνάντησης με τα δέντρα μας

Πώς θα μοιάζουν όταν μεγαλώσουν;
Βρίσκουμε και κολλάμε φωτογραφίες
Ποιος μας τα προμήθευσε;
Η Διεύθυνση Αναδασώσεων ……………......……………,
το Δασαρχείο ………..........………………..,
η Διεύθυνση ……………………….….. του Δήμου ..............................,
το φυτώριο …………........…….......…………………,
άλλος ………………………………………………………
-
Ερευνούμε και μαθαίνουμε με τι ασχολείται ο προμηθευτής των δέντρων μας
-
Στέλνουμε μια ευχαριστήρια επιστολή
-
Καταγράφουμε τις πληροφορίες που μαθαίνουμε για τα δέντρα μας ρωτώντας τον ειδικό
Μέχρι να φυτέψουμε α'

Αν τα φυτά μας δεν είναι σε γλάστρα και πρόκειται να μεσολαβήσει αρκετός χρόνος μέχρι να τα φυτέψουμε τότε:
-
θα τα βάλουμε σε γλάστρα και θα συμπληρώσουμε χώμα ώστε να γεμίσει η γλάστρα. Θα πατήσουμε το χώμα ώστε να συμπιεστεί και να αγκαλιάσει τις ρίζες του φυτού.
-
θα τοποθετήσουμε τη γλάστρα σε ένα σημείο με καλό φυσικό φωτισμό σε ηλιόλουστη θέση, κατά προτίμηση έξω.
-
θα ποτίζουμε το φυτό περίπου μια φορά τη βδομάδα ή όταν βλέπουμε το χώμα στεγνό μέχρι να είμαστε έτοιμες/οι να το φυτέψουμε. Στη γλάστρα μπορεί να μείνει το φυτό αρκετές μέρες.
-
τα δέντρα θα τα φυτέψουμε μετά τα κρύα του χειμώνα από τέλη Φλεβάρη μέχρι τέλη Μάρτη, ακόμη και αρχές Απρίλη (για τη Θεσσαλονίκη)* όταν θα έχει γλυκάνει ο καιρός. Μπορούμε να φυτέψουμε και το φθινόπωρο.
* για άλλες περιοχές ρωτήστε τους ειδικούς
Μέχρι να φυτέψουμε α'
